Köttfärsgulasch

Ännu är det tillräckligt kallt ute för att frestas av en het, mustig soppgryta, perfekt när man behöver få upp värmen efter snöblaskpromenaden hem från jobbet i ett fuktigt och rått Göteborg, eller vilken ort som helst förresten så här års. Snön kom väldigt sent den här vintern och vi får hoppas att det inte blir långvarigt för nu vill vi ha vår snart, åtminstone nästa vecka tycker jag….. och medan vi väntar på varmare tider får vi väl gotta oss med en variant av gulasch, den här gången med köttfärs som ju inte behöver koka lika länge som den med nötkött. Gulaschen är mättande som den är men vill man lägger man på en klick gräddfil eller creme fraiche, en bit bröd till att doppa är ju heller aldrig fel.

DSC_3136 (1)

4 portioner:DSC_3144

 • 1 gul lök
 • 3 vitlöksklyftor
 • 500 g nötfärs
 • 1½ tärning köttbuljong
 • 4 msk tomatpuré
 • 3 msk paprikapulver
 • ½ tsk salt
 • 2 krm svartpeppar
 • 8 dl vatten
 • 400 g potatis (5 medelstora)
 • 2 röda paprikor
 • 1 grön paprika
 • ½ kruka persilja
 1. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Tillsätt nötfärs och fräs en stund. Blanda ner köttbuljong, tomatpuré, paprikapulver, salt och svartpeppar, späd med vattnet.
 2. Skär potatis i små tärningar och paprika i små bitar, tillsätt allt till grytan och låt koka 20 minuter.
 3. Strö över persilja innan servering.