Kycklinggryta med jordnötssmör

DSC_2918

Nu tänkte jag köra lite middagsrätter igen för middagstips får man väl aldrig för mycket av, eller hur? Alltså fortsätter jag att mata på och den här gången har jag lagat en krämig kycklinggryta som får koka ihop med buljong, lök, paprika, morot och jordnötssmör, en helt makalös kombination som bara måste testas. Receptet är nog ganska gammalt för det har funnits i mina gömmor ett bra tag, vill minnas att vi hade den här grytan på bordet redan när barnen var små och vår äldste fyller snart 30, inte utan att man blir lite nostalgisk…

4-5 portioner:

 • 800 g kycklingfilé
 • 3 gula lökar
 • 3 morötter
 • 50 g smör
 • 2 röda paprikor
 • 1½ dl tomatpuré
 • 8 dl vatten
 • 2 buljongtärningar
 • 1 dl jordnötssmör
 • salt, peppar
 1. Skär kycklingen i ganska stora bitar.
 2. Hacka löken grovt, skär morötterna i tärningar och paprikan i strimlor.
 3. Fräs kycklingbitarna hastigt i smöret i en stor stekgryta, tillsätt lök, morötter och paprika. Låt fräsa ihop en stund så det får fin färg, rör runt under tiden. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärningar. Koka upp och tillsätt jordnötssmör och lite peppar. Låt sjuda under lock på svag värme cirka 40 minuter.
 4. Smaka av med lite salt om det behövs och servera med kokt ris.

Perfekt att laga mycket av och fördela i lunchlådor, är lika gott uppvärmt som nylagat!

DSC_2922