Helens köttfärsröra

Min receptsamling skulle inte vara någonting utan goda mattips och recept som man tagit till sig genom åren från vänner och bekanta. Så är det väl för de flesta, man samlar på sig lite här och var och smakar man något gott när man är bortbjuden ser man till att få receptet. Sen kanske man inte får det lika gott som originalet men övning ger färdighet eller vad är det man säger? Hur som helst, den här köttfärsröran bjöd i alla fall Helen oss på en gång och jag, eller hela familjen förresten, var sålda direkt. Vilka smaker! Jag lagade till den igår kväll då en av sönerna var här på middag, han är förtjust i mat med dragon så valet föll på den här köttfärsröran. Jag fick den nästan lika god som Helens och det räckte gott…

DSC_2943

4 personer:

 • 500 g köttfärs
 • 1 stor burk champinjoner
 • 1 gul lök
 • 1 buljongtärning
 • 3 dl grädde
 • 1 tsk svartpeppar
 • 2 msk dragon
 • 3 msk kinesisk soya
 • 3 msk worchestershiresås
 • 2 msk dijonsenap
 1. Hacka löken och bryn i lite smör tillsammans med köttfärsen och champinjonerna i en stekgryta.
 2. Smula i buljong, häll på grädden, tillsätt peppar och låt småkoka. Tillsätt dragon, soya, worchestershiresås och senap i grytan.
 3. Låt koka ihop några minuter och servera med kokt ris eller pasta.