Köttfärspizza lowcarb

En klar favorit igen i form av den här köttfärspizzan med härligt frasig botten helt utan mjöl. Degen ska förbakas i ugnen och sen är det bara att lägga på valfri fyllning för att gratinera cirka 10 minuter till. Så enkelt och så gott! I det här receptet steker man ihop köttfärs med lök, vitlök och kryddor som fyllning, lite extra smak från ajvar relish och mozzarella gör det hela ännu bättre. Om man gillar när det är lite sting i maten serverar men jalapeños till och lite gräddfil som svalkar det heta.

DSC_2721

3-4 portioner:

Pizzadeg:

 • 3 ägg
 • 1-2 msk fiberhusk
 • 1 tsk bakpulver
 • 4 dl riven ost

Fyllning:

 • ½ dl ajvar relish
 • 1 pkt mozzarella
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 gul lök
 • 1 msk olivolja
 • 400 g nötfärs
 • salt, peppar
 • 1 msk oregano
 • 1 msk basilika
 • 1-2 dl riven ost
 • ½ dl hackad persilja
 1. Sätt ugnen på 200°.
 2. Blanda ägg, fiberhusk, bakpulver och riven ost och låt stå tills degen blivit fast. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela degen på plåten. Lägg plastfolie över och platta ut degen med händerna till en tunn, ganska stor pizzabotten. Ta bort plastfolien och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna något och bred på ett jämnt lager ajvar relish.
 3. Skär mozzarella i skivor och fördela på pizzan.
 4. Finhacka vitlök och skiva lök. Bryn vitlök, lök och färs i olja några minuter. Krydda med salt, peppar, oregano och basilika.
 5. Lägg köttfärsröran på pizzan och toppa med riven ost.
 6. Grädda cirka 10 minuter.
 7. Strö över persilja och servera med en klick gräddfil och jalapeños.