Tacoburgare

DSC_2737

Så kommer här tacoburgarna då. Köttkvarnen fungerade finfint och det kändes gediget att fixa sin köttfärs själv och jag vet inte om jag inbillade mig men jag tyckte att den blev extra god också. Nåja, de här burgarna har varit en favorit i vår familj under barnens uppväxtår, tror att någon av de fyra introducerade rätten när de hade sin matlagningsfredag.

8 små eller 4 stora burgare:

Avocadoröra:

  • 2 mogna avocadofrukter
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ hackad rödlök eller lite hackad gräslök
  • salt, svartpeppar

Tacofärs:

  • 600 g nötfärs, gärna på högrev
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 msk iskallt vatten
  1. Mosa avokadon i matberedare och blanda med creme fraiche. Pressa i vitlök och blanda i rödlök eller gräslök. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
  2. Blanda färsen med tacokrydda och vatten och forma till hamburgare. Stek dem i smör cirka 1 minut på varje sida.
  3. Servera i hamburgerbröd tillsammans med avocadoröran, sallad, tomater och gurka.

Tips: Gör egen tacokrydda, se länken Tacomiddag med egna såser och kryddblandning. Det går åt 2-3 msk till receptet ovan men tillsätt då också 1 pressad vitlök, 1 tsk salt och lite svartpeppar i köttfärsen.

DSC_2759