Gyllene fiskgryta

DSC_2667

Alltså jag säger bara saffran…med doft och smak som inget annat och perfekt att ta till som extra piff i maten. Nu var det dags att laga något gott med den härliga kryddan igen och då fick det återigen bli något med fisk för jag tycker att de två går så bra ihop. Sen har vi ju det där med att saffran ska vara bra för humöret och till och med ge oss en god sömn; man kan ju välja att tro på det om man vill, det gör i alla fall jag och fortsätter laga saffransrätter och annat saffransgott. Smaklig måltid och sen god natt!

För cirka 4 personer:

  • 400 g torskfilé
  • 500 g räkor med skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 2 tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 fänkål
  • ½ zucchini
  • ½ g saffran
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • salt, peppar
  1. Skär fisken i bitar och skala räkorna. Finhacka vitlök, kärna ur chilin och dela den i två delar på längden. Skär tomater i bitar och strimla paprika, fänkål och zucchini.
  2. Fräs vitlök, chili och saffran i en vid kastrull i smör. Tillsätt vin och koka upp. Häll i vatten och grädde och lägg ner grönsakerna. Låt puttra 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg i fisken och låt koka 3 minuter. Tillsätt de skalade räkorna, låt allt bli genomvarmt och servera.