Wraps med tonfiskröra

Vi har påbörjat en ny tradition i familjen, eller rättare sagt vi två som bor kvar här hemma, nämligen att ta med oss lunchen ut på våra helgpromenader. Igår siktade vi in oss på Stora Delsjön runt som är en 7,5 km lång bana i härlig miljö strax utanför stan. Visserligen var det dimma under hela vår promenad men trots det, eller kanske just därför, smakade det extra gott med ännu lite ljumma wraps fyllda med en härlig tonfiskröra. Just det här receptet är kolhydratsnålt men om man vill kan man ju göra vanliga pannkakor och fylla på samma sätt, valet är fritt.

DSC_2693

4 portioner:

  • 6 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 msk fiberhusk

Tonfiskröra:

  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 msk kapris
  • 1 rödlök
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • salt, peppar
  • salladsblad
  1. Vispa ihop ägg, grädde och fiberhusk med elvisp och låt stå och tjockna några minuter.
  2. Stek wraps i lite smör i en stekpanna. Lägg över dem på en stor bricka så de svalnar något.
  3. Låt tonfisken rinna av och lägg i en skål. Hacka kapris och rödlök och blanda ner. Rör ner creme fraiche, majonnäs och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg salladsblad på wrapsen och fördela tonfiskröran över. Rulla ihop och slå in wrapsen i foliepaket om de ska ner i utflyktskorgen.