Fiskgratäng med rosépeppar

DSC_2546

Nu fyller vi på lite bland fiskrecepten med den här genialiskt enkla gratängen med smak av rosépeppar som sätter en härlig piff på maten. Varför ska man krångla till matlagningen när det är så vansinnigt gott med såna här enkla rätter? Hur gott som helst som min yngste son brukar säga och det uttrycket säger väl en hel del. Jag gjorde gratängen på torskfilé men man kan ju testa med vilken fisk som helst, bara att prova sig fram!

4 portioner:

  • 500 g torskfilé
  • 5 dl (cirka 70 g) babyspenat
  • 3-4 dl grädde eller gräddmjölk
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 skvätt fisksås
  • salt, peppar
  • 2 dl riven ost
  • persilja
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj en ugnsform lätt och bred ut spenaten i botten. Lägg fisken ovanpå.
  3. Blanda grädde, krossad rosépeppar, fisksås, salt och peppar i en skål och häll det över fisken. Strö över riven ost och gratinera cirka 20 minuter mitt i ugnen.
  4. Strö över lite persilja och servera med kokt potatis.