Hallonsnitt

Nä, nu är det dags för lite kakor igen tycker jag. De här hallonsnitten, bakade på mandelmassa, smör och mjöl med lite hallonsylt och mandelflagor på toppen bakade jag häromveckan och tog med mig en påse till jobbet. De blev klart godkända så nu har jag fått beställning på en omgång till ifrån en av mina bästa vänner och då säger jag inte nej. Dels för att det är en god vän men också för att det är så vansinnigt roligt att baka, och de här kakorna är lätta att göra dessutom.

DSC_2563

Cirka 30 kakor:

  • 200 g smör
  • 200 g mandelmassa
  • 4 dl vetemjöl

Garnering:

  • 1-1½ dl hallonsylt
  • 1 äggvita
  • flagad mandel
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda ihop med smör och vetemjöl till en deg, helst i matberedare.
  3. Dela degen i tre delar och rulla ut varje del på mjölat bakbord till en ganska tjock rulle. Lägg över rullarna på bakpappersklädd plåt, platta till rullarna något och gör en fåra i mitten.
  4. Pensla längderna med äggvita och klicka ut hallonsylt i mittenfåran. Strö över lite flagad mandel och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna något och skär sedan längderna i sneda bitar och låt kallna helt på plåten.

Tips: Använd hallonsylt på plastflaska med pip, då är det väldigt lätt att få en fin sträng av sylt i mittenfåran.