Tacopaj

Den här riktigt goda pajen med tacosmak och härligt sting fick bli vår lunch igår innan flyget bar iväg till Teneriffa för två veckors semester. Paj i alla former är ju alltid gott men den här har blivit en riktig favorit i vår familj, det verkar som att allt med ordet taco ökar aptiten….

dsc_2429

Cirka 4 portioner:

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 400 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk Green chili
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 tomater
  • 150 g riven ost
  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Blanda mjöl och smör till pajdegen, helst i matberedare. Tryck ut i pajform och låt stå en stund i frysen så att kanterna håller sig på plats vid gräddningen.
  3. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
  4. Bryn nötfärs i smör eller olja. Tillsätt tacokrydda och späd med vatten till lagom konsistens. Låt sjuda 10-15 minuter. Tillsätt chili.
  5. Lägg fyllningen i pajskalet, bred över creme fraiche.
  6. Fördela tomatskivor ovanpå och strö på ost.
  7. Grädda 15 minuter.

Mätta efter pajen åkte vi alltså till värmen på Teneriffa och så här såg det ut på vår promenad idag, lite mulet men ändå varmt och perfekt väder att vandra runt i. Mycket som blommar i Puerto de la Cruz på norra delen av Teneriffa.

dsc_2455

dsc_2456

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.