Ägghalvor

dsc_0141

Och så har vi då ägghalvorna, med härligt goda röror som pricken över i:et. Ingen jul eller midsommar hos oss utan de här läckerheterna och egentligen är det väl inget som hindrar att man äter dem en helt vanlig dag heller. En genialisk liten rätt helt enkelt!

Varje röra är beräknat för 10 ägghalvor, alltså 5 kokta ägg:

Räkröra:

  • 100 g hackade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • salt, peppar

Garnering:

  • räkor
  • dill

Laxröra:

  • 100 g varmrökt lax, i mindre bitar
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk rivet citronskal

Garnering:

  • rivet citronskal
  1. Koka äggen och låt kallna.
  2. Skala och dela äggen i halvor på längden.
  3. Blanda ingredienserna till rörorna i skålar. Fördela rörorna på ägghalvorna och garnera.
  4. Låt stå kallt till servering.

Tips: Ett ännu enklare sätt att smaksätta ägghalvorna är att klicka på majonnäs direkt från tuben, garnera med några räkor och en dillvippa, klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.