Fläskfilécurry

dsc_2332

Nu har vi bara några dagar kvar till den stora mastodonthelgen som för de flesta innebär lite extra ledighet och förhoppningsvis även lite avkoppling. Mycket har väl kretsat kring julförberedelserna både vad gäller matlagning, julgodis, julpynt och spring i butiker. Hur som helst så måste vi ju äta under tiden och man behöver ju inte nalla av julmaten alltför mycket redan nu…. Alltså fick det bli en helt oemotståndlig köttgryta till middag som inte alls smakar jul och som med fördel kan serveras året runt. Härlig smak av curry och lök tillsammans med riktigt fin fläskfilé i knubbiga skivor men egentligen inte så mycket mer. Faktiskt är det ofta det som är det fina i kråksången, att med få ingredienser och på relativt kort tid få till det där lilla extra i vardagen. Om ni är köttätare så testa den här grytan, jag lovar att ni inte blir besvikna!

För 4 personer behövs:

  • 700 g fläskfilé
  • 2 msk curry
  • 1 stor gul lök i skivor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  1. Skär köttet i ganska tjocka skivor, banka dem lätt och stek på båda sidor i smör.
  2. Strö över curry och låt fräsa ihop med skivad lök och pressad vitlök. Späd med vatten, smula i buljongtärning och häll på grädde. Låt koka cirka 15 min på svag värme.
  3. Servera med kokt ris, riven parmesanost och mango chutney.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.