Plättar med zucchini och vitlök

Råkar man ha zucchini i förråden och inte vet vad man ska göra av den kanske det kan fungera med de här plättarna? Lågt kolhydratinnehåll, enkla att göra och håller ihop bra, mer kan man väl inte begära… Dessutom vegetariska om man vill, det beror på vad man serverar till och jag lovar att de är godare än vad bilden visar.

dsc_2313

4 portioner:

  • 3 ägg
  • 1½ dl vispgrädde
  • 3 tsk fiberhusk
  • 750 g zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ dl riven lagrad ost
  • salt och peppar
  1. Vispa äggen och blanda ner grädde och fiberhusk.
  2. Riv zucchinin grovt och lägg i ett durkslag. Salta lätt och låt dra 10 minuter. Krama ur vätskan och lägg zucchinin i äggsmeten.
  3. Pressa i vitlök, tillsätt riven ost, smaka av med salt och peppar.
  4. Stek plättar i smör och servera med en sallad och en klick creme fraiche.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.