Kycklingenchiladas

Nu börjar det dra ihop sig, om en vecka bär det iväg med flyget till Teneriffa för lite sol och bad och det känns ju absolut inte fel vid den här tiden på året. Min tanke är att jag ska ta med laptopen och försöka blogga även därnere, bara vi har någorlunda wifi. I väntan på den spanska (jo, Kanarieöarna tillhör ju Spanien även om man ibland får känslan av att det är skandinaviskt styre…) matkulturen lagade jag härom veckan till de här jättegoda kycklingfyllda tortillasbröden med lite spansk touch, gratinerade i ugnen till en helt ljuvlig sprödhet. En härlig middagsrätt som den är med lite sallad till eller om man vill kan man skära rullarna i mindre bitar och servera som tillbehör på ett buffébord, alltså tapas på spanska. Det är bara så gott. ¡Buen provecho

dsc_2319

4 portioner:

 • 600 g kycklingfilé (cirka 4 filéer)
 • 2 gröna paprikor
 • 2 vitlöksklyftor
 • 3 msk tomatpuré
 • 1½ tsk spiskummin
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk oregano
 • 3 krm chilipeppar
 • 1 tsk vetemjöl
 • ¾ tsk salt
 • 2 dl vatten
 • 50 g + 50 g riven ost
 • 1 pkt tortillabröd
 • paprikapulver
 1. Sätt ugnen på 225º.
 2. Skär paprika och kyckling i tunna strimlor. Bryn i olja. Pressa ner vitlök, rör ner tomatpuré. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, oregano, chilipeppar, vetemjöl och salt. Späd med vattnet och låt puttra några minuter. Blanda ner 50 g riven ost.
 3. Fördela röran på tortillabröden, rulla ihop och lägg i smord ugnsform med skarven nedåt.
 4. Strö 50 g ost över rullarna och pudra över lite paprikapulver. Tillaga mitt i ugnen cirka 10 minuter.
 5. Servera med sallad och en klick gräddfil eller creme fraiche.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.