Chicken nuggets med curryremoulad

dsc_2238

Att göra egna chicken nuggets är inte alls krångligt, betydligt lättare än vad åtminstone jag trodde innan jag gjorde de här första gången. Bara att skära kycklingfilé i munsbitar, doppa i ägg, panera i mandelmjöl och sen steka dem frasiga i lite olja. Curryremouladen är perfekt till, den rör man ihop ganska snabbt och är förstås lämplig att börja med så den får stå och gotta till sig lite medan kycklingbitarna steks gyllene i pannan. Ät rätten som en enklare middag med en sallad eller servera kycklingbitarna på ett buffébord tillsammans med andra smårätter. Gott blir det hur som helst.

4 portioner:

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • salt, peppar

Curryremouladsås:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 msk hackad ättiksgurka
  • 2 msk hackad kapris
  • ½ schalottenlök
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk curry
  • lite gurkmeja
  1. Börja med såsen: Blanda majonnäs, creme fraiche, ättiksgurka och kapris. Finhacka löken och blanda ner den tillsammans med citronsaft, curry och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Vispa sönder äggen i en skål.
  4. Blanda mandelmjöl, salt och peppar i en annan skål.
  5. Vänd kycklingbitarna först i ägg och sedan i mandelblandningen. Stek i olja först på högre värme så att bitarna får fin färg, sedan på lägre värme så de får efterstekas.

Tips: Om man vill göra fler chicken nuggets på en gång är det lättare att steka dem i 200° ugnsvärme i 20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.