Chicken korma

Det är någonting särskilt med kryddorna i den här kycklingrätten som får mig att tänka på härliga vita stränder och vajande kokospalmer någonstans långt bort vid Indiska oceanen. Alltså lyssna bara på namnen – curry, kardemumma, garam masala och kokos – inte konstigt att det blir så himla gott! Kombinationen med kyckling och lite kokt ris ger helt ljuvliga dofter och smaker att det bara måste testas. Faktiskt kommer det över mig ibland att vi väl ändå är väldigt lyckligt lottade som har ett sådant enormt utbud av allehanda kryddor och matvaror så att vi kan återuppleva maträtter från så många olika länder och kulturer, upplevelser som i alla fall enligt mig är de mest sinnrika från resor man gör under livet.

Hur som helst, testa gärna den här kycklingrätten, den är riktigt lättlagad också…..

dsc_2126
Mumsigt!!

4 portioner:

 • 1 kg kycklingfilé
 • 2 gula lökar
 • 4 vitlöksklyftor
 • 2 msk curry
 • 2 tsk salt
 • 1 msk paprikapulver
 • 1 msk garam masala
 • 1 msk kardemumma
 • 4 tomater
 • ½ dl kokosflingor
 • 5-6 dl grädde
 • 1 påse mandelflagor
 1. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Tillsätt curry, salt, paprikpulver, garam masala och kardemumma.
 2. Skär tomaterna smått och tillsätt till grytan.
 3. Skär kycklingen i lagom munsbitar och lägg det i grytan. Låt puttra en stund så att kycklingen får fin färg och tomaterna faller sönder. Tillsätt kokosflingor och grädde och låt det sjuda ytterligare 10-15 minuter.
 4. Toppa med mandelflagor och servera med kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.