Tacogratäng

Även om det är vansinnigt roligt att laga mat medverkar inte alltid tiden eller för den delen, orken till att göra långkok och annat finlir. Då vill man gärna ha riktigt bra recept på mat där tillagningen är enkel, gjort på få ingredienser som oftast finns hemma och som ger minimalt med disk efteråt. Ett exempel på sådan mat och som också smakar riktigt gott är den här tacogratängen som tillagas i en och samma form. Jag vet inte om det kan bli så mycket enklare? Skär lite grönsaker medan gratängen är i ugnen och servera till, mer än så behövs faktiskt inte.

dsc_2099

4 portioner:

 • 500 g köttfärs
 • 1 hackad gul lök
 • 1 påse tacokrydda
 • 2 dl vatten
 • 200 g philadelphiaost
 • 200 g creme fraiche
 • 1 hackad paprika
 • 3 dl riven ost
 1. Sätt ugnen på 225°.
 2. Bryn köttfärs och lök. Tillsätt kryddblandningen och vatten. Låt puttra en stund.
 3. Bred ut philadelphiaosten i en ugnsform och bred creme fraiche över. Häll över köttfärsröran och toppa med hackad paprika och riven ost. Gratinera i cirka 15 minuter och servera med t ex tomater, gurka och rödlök i skivor.

Tips: Gör egen tacokrydda, recept finns i länken Tacomiddag med egna såser och kryddblandning. Ta då 3-4 msk av kryddblandningen till köttfärsröran och tillsätt 1 tsk salt och 2 pressade vitlöksklyftor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.