Saffransskorpor

Vi fortsätter med lättbakade, oemotståndliga saffransskorpor med så där härligt gul färg och smak från saffran och små bitar av mandel och vit choklad som ger en glad överraskning när man tar en tugga. Godare skorpa får man leta efter…

dsc_2052

Cirka 60 skorpor:

  • 120 g sötmandel
  • 2 kuvert saffran + 1 sockerbit
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 4½-5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad

Pensling:

  • 1 äggvita
  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Kör en tredjedel av sötmandeln i matberedare till ett fint mjöl, hacka resten av mandeln mycket grovt på skärbräda.
  3. Stöt saffran i mortel tillsammans med sockerbiten.
  4. Blanda all mandel med ägg, socker, saffran och salt.
  5. Blanda 3 dl av mjölet med bakpulver i en liten skål och tillsätt till smeten.
  6. Hacka chokladen grovt, strö lite mjöl över och blanda runt innan det blandas ner i smeten.
  7. Ta upp smeten på mjölat bakbord, arbeta in resten av mjölet, lite i taget, till en deg. Dela degen i 4 delar och forma rullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och pensla med äggvita. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter tills de fått fin färg.
  8. Ta ut plåten och skär längderna i sneda snittar som får ligga kvar på plåten.
  9. Sänk ugnsvärmen till 100° och låt skorporna torka mitt i ugnen cirka 30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.