Pizzatorsk

Den här supergoda fiskrätten har vi haft på middagsbordet ett flertal gånger, framför allt när alla barnen bodde hemma. Det blev liksom lite festligare att annonsera ut att vi skulle ha pizzatorsk till middag än om man helt simpelt skulle sagt att det blir fisk Hur som helst, rätten passar alldeles förträffligt att bjuda på när som helst och även till vem som helst. Det är så enkelt att fördubbla eller trippla receptet och göra allt i en långpanna. Bara att koka potatis och kanske lite morötter eller någon annan grönsak som finns hemma i kyl eller frys att servera till.

dsc_2040

4 portioner:

 • 500 g torskfilé
 • 1 tsk salt
 • 1 krm svartpeppar
 • 2 dl grädde
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 tsk oregano
 • 1 dl riven ost
 1. Sätt ugnen på 225º.
 2. Halvtina fisken om den är fryst och lägg den i en form. Strö över salt och peppar.
 3. Blanda grädde, tomatpuré och oregano i en skål. Häll det över fisken och strö över osten. Stek i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter, tills det fått fin färg.
 4. Servera med kokt potatis, kokta grönsaker och dill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.