Ost- och tomatfylld kycklingfilé

dsc_2008

Saftig, baconlindad kycklingfilé fylld med philadelphiaost och soltorkad tomat är hur gott som helst och en perfekt middag tillsammans med ugnsbakade rotfrukter. Laga allt samtidigt i ugnen, har man varmluftsugn går det smidigt även om man lagar mat till många. Det här receptet är beräknat till 4 personer men gör gärna mer av kycklingen, suveränt att äta som lunch dagen efter med bara en sallad.

  • 600 g kycklingfilé
  • 100 g philadelphiaost
  • 8 soltorkade tomater
  • 2 paket bacon
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka soltorkade tomater och blanda med osten i en skål.
  3. Dela kycklingen i två halvor på längden. Skär en ficka i filéerna och fyll med ostblandningen. Salta och peppra på filéerna och linda in dem i bacon. Bryn dem i smör och lägg i ugnsform. Stek i ugnen cirka 20 minuter.
  4. Servera gärna med ugnsrostade rotfrukter, t ex sötpotatis, morötter och palsternacka i klyftor som ställs in i ugnen 10 minuter före kycklingfiléerna. Någon god röra till är ju inte heller fel, se kategorier såser och röror. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.