Köttfärsgryta med ägg

Ikväll fanns det inte så mycket tid att laga middag, mörkt, regnigt och eländigt ute och hemkomsten relativt sen. Dessutom tre riktigt hungriga magar som kurrade obönhörligt så för att slippa kylskåpsätande innan middagen gällde det att plocka fram det mest snabblagade ur receptsamlingen. Det fick bli den här knasigt goda köttfärsrätten där ägg knäcks direkt ner i grytan och får stelna till innan serveringen. Så snabbt och så enkelt, dessutom finns ju ofta ingredienserna hemma redan, köttfärs, lök, tomatkross, ägg och parmesan, inte mycket mer behövs och som sagt, knasgott!

dsc_2046

4 portioner:

  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk smör eller olja
  • 500 g nötfärs
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater
  • 4-5 ägg
  • svartpeppar
  • 1 dl grovriven parmesanost
  1. Fräs lök i smör eller olja i en stekgryta med lock. Lägg i färsen och fräs några minuter. Tillsätt buljongtärning och krossade tomater. Låt puttra 5 minuter.
  2. Gör gropar i köttfärsröran och knäck ett ägg i varje grop. Sänk värmen och sätt på ett lock, låt allt puttra 5-8 minuter.
  3. Strö över peppar och ost. Smaka av med salt om det behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.