Jordnöts- och morotssoppa

dsc_1924-1

Soppa till lunch är helt suveränt. Det är oftast enkelt att göra och även lätt att ta med i en burk eller matlåda till jobbet och bara värma upp vid lunchtid. Den här soppan med härlig smak av jordnöt och morot får en fantastisk färg och smakar sådär härligt friskt med lite sting. Toppingen med hackade jordnötter och koriander blir pricken över i:et så hoppa inte över den för allt i världen!

4 portioner:

  • 6 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 8-10 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk jordnötssmör

Topping:

  • 2 msk saltade, rostade jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 färsk chili
  • 2 lime, saften
  1. Skär morot och lök i bitar. Fräs löken tillsammans med ingefära cirka 5 minuter. Lägg i morotsbitarna. Tillsätt hälften av buljongen och koka under lock 25 minuter.
  2. Mortla jordnötter, hackad koriander och finhackad chili till toppingen under tiden och häll upp i en liten skål.
  3. Mosa soppan i mixer, späd med resterande buljong till lagom konsistens. Rör i jordnötssmöret och blanda i limesaften.
  4. Servera soppan med toppingen och ett gott bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.