Flygande Jacob

På begäran kommer nu här receptet på gamla hederliga Flygande Jacob, nostalgi så det skvätter om det! Jag fick frågan från en före detta arbetskamrat om jag inte skulle ta med lite äldre recept snart i bloggen eftersom jag går ut med att jag samlat recept sedan tonåren. Självklart måste jag det, och det här är ju dessutom en av mina favoriträtter. Så här kommer receptet då bästa Christina och alla ni andra, håll till godo!

dsc_1725

4-6 personer:

 • 1 kg kycklingfilé
 • 140 g bacon
 • 3 bananer
 • 2 dl chilisås
 • 5 dl grädde
 • 1½ dl jordnötter
 1. Sätt ugnen på 225°.
 2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem i omgångar i lite smör eller olja. Lägg över bitarna i en ugnsform. Strö över lite salt och peppar.
 3. Skär baconet i mindre bitar, stek dem knapriga och lägg över i formen med kycklingbitarna.
 4. Skiva bananerna och fördela i formen.
 5. Blanda grädde och chilisås och häll över kycklingblandningen. Gratinera i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
 6. Strö över jordnötterna och servera med kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.