Fänkålsbiffar

För att slippa matos i köket lagar jag ofta mat i ugnen, så även med de här ljuvliga små köttfärsbiffarna som smaksätts med färskriven fänkål. Vad man serverar till biffarna är ju en smaksak. Den här gången hade jag kvar några kokta mandelpotatisar i kylen och det vill man ju inte bara kasta (är allergisk mot matkastning!). Snabbt stekta i lite smör i en stekpanna passade de fint till biffarna och gissa om det blev gott!

dsc_1668

4 portioner:

  • 1½ dl grovt riven fänkål
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Riv fänkålen ganska grovt.
  3. Blanda fänkål, nötfärs, salt och peppar till en smet och gör cirka 8 små biffar. Lägg biffarna på bakplåtspapper i ugnsform och stek i ugnen 18 minuter.
  4. Servera med potatis och en kall röra på creme fraiche och lite dijonsenap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.