För att slippa matos i köket lagar jag ofta mat i ugnen, så även med de här ljuvliga små köttfärsbiffarna som smaksätts med färskriven fänkål. Vad man serverar till biffarna är ju en smaksak. Den här gången hade jag kvar några kokta mandelpotatisar i kylen och det vill man ju inte bara kasta (är allergisk mot matkastning!). Snabbt stekta i lite smör i en stekpanna passade de fint till biffarna och gissa om det blev gott!
4 portioner:
- 1½ dl grovt riven fänkål
- 400 g nötfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Sätt ugnen på 225°.
- Riv fänkålen ganska grovt.
- Blanda fänkål, nötfärs, salt och peppar till en smet och gör cirka 8 små biffar. Lägg biffarna på bakplåtspapper i ugnsform och stek i ugnen 18 minuter.
- Servera med potatis och en kall röra på creme fraiche och lite dijonsenap.