Havreplättar med keso

Dessa underbara helgmorgnar då man har tid att sitta länge och läsa tidningen, lösa sudoku, dricka sitt morgonkaffe och inte minst äta en varm, mättande frukost! Så här på höstkanten vill man väl gärna ha något i magen som värmer kropp och själ och på lediga dagar behöver man ju inte snabba på frukosten. Vad passar väl bättre då än de här frasiga havreplättarna med en liten touch av vanilj i smeten. Om man dessutom steker plättarna i kokosolja får man en helt ljuvlig doft i köket, kombinationen vanilj och kokos vad gäller både doft och smak är magisk, åtminstone om ni frågar mig…

Till 4 personer:

  • 2 dl havregryn
  • 250 g keso
  • 1 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 tsk agavesirap (kan uteslutas)
  • lite vaniljpulver
  • kokosolja
  1. Lägg havregryn, keso och mjölk i en bunke och kör med mixer till en jämn smet. Tillsätt ett ägg i taget och rör ihop smeten med slev. Tillsätt agavesirap och vaniljpulver.
  2. Stek plättar i kokosolja på medelvärme i plättjärn eller vanlig stekpanna.
  3. Servera med bär och kesella, yoghurt eller vispad grädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.