Lammfärsgryta

Mustiga grytor hör hösten till och nu har det verkligen blivit höst i Göteborg. Sommaren försvann lika snabbt som den började och vips kom hösten, blåsig och krispigt kall. Så mysigt! Nu kan man äntligen få tända stearinljusen och slänga filten om axlarna i soffan utan att ha dåligt samvete för att vara lite lat. Då passar det ju extra fint med en lättlagad gryta som snabbt blir färdig och samtidigt är värmande och fantastiskt god. Enligt receptet ska det vara lammfärs men det väljer man ju själv, vilken färs som helst går ju bra, bara att testa!

dsc_1568

4 portioner:

 • 2 gula lökar
 • ½ rödlök
 • 500 g lammfärs
 • 350 g morötter
 • 250 g champinjoner
 • 1 köttbuljongtärning
 • 3 msk tomatpuré
 • 2 tsk timjan
 • ½ tsk rosmarin
 • ½ tsk salt
 • 2 krm svartpeppar
 • 2½ dl rött matlagningsvin
 1. Skär löken i klyftor och bryn den på medelvärme i lite smör i en stekgryta. Lägg i färsen och låt allt få färg.
 2. Skär morötterna i centimetertjocka halvmånar, halvera champinjonerna och lägg allt i grytan. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar. Häll på vin och låt koka under lock på medelvärme cirka 20 minuter.
 3. Servera med sallad och kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.