Serranolindad torskrygg

dsc_1540

En liten maträtt med härlig smak av salt serranoskinka och rosépeppar som ger torskryggen extra piff. Broccolin kokas lätt samtidigt som torsken är i ugnen och blandas kvickt ihop med creme fraiche, bara att smaka av och sen är det klart. Undrar om det inte är den mest snabblagade varma rätten jag provat och samtidigt en av de godaste! Så suveränt enkelt och riktigt smart mat.

4 portioner:

  • 600 g torskrygg
  • 8 skivor serranoskinka
  • 50 g smör
  • 400 g broccoli
  • 2 dl creme fraiche
  • salt, peppar
  • 1 tsk rosépeppar, stött i mortel
  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Linda fisken med serranoskinka och stek runt om för att få lite färg och lägg sen bitarna i en ugnsfast form. Hyvla över smör. Låt stå i ugnen cirka 15-20 minuter.
  3. Koka under tiden broccolin precis mjuk. Häll av vattnet och blanda med creme fraiche, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp fisken på några stora salladsblad, strö rosépeppar över och servera med broccolicremen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.