Köttfärspannkaka

Ett bra sätt att ta vara på överbliven köttfärsröra kanske kan vara att rulla in den i en stor pannkaka, riva över lite ost och gratinera rullen i ugnen en stund. Vips har man en enkel bjudrätt som blir hur god som helst och gör inte heller särskilt stora hål i hushållskassan. Det här är en klar favorit, lättlagad, billig och supergod. Har man inte någon köttfärsröra på lut är det ju enkelt att fräsa ihop en ny enligt receptet och tar inte många minuter. Smaklig spis!

dsc_1532

4-5 portioner:

Pannkakssmet:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl standardmjölk

Köttfärsröra:

  • 500 g nötfärs
  • 1 stor hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano

Gratinering:

  • 1 dl riven ost
  1. Blanda ihop pannkakssmeten och häll i väl smord långpanna. Grädda i 225º i 25 minuter.
  2. Fräs ihop köttfärs och lök, tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och creme fraiche. Krydda med peppar, salt, timjan och oregano och låt röran puttra under tiden som pannkakan är i ugnen.
  3. Häll över den färdiga pannkakan på ett bakplåtspapper och bred över köttfärssåsen. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan.
  4. Strö över riven ost och gratinera tills osten fått färg i cirka 10-15 minuter. Servera med en sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.