After eight-kladdkaka

För någon vecka sedan firade vi makens födelsedag och hade middag för barnen med respektive. Han önskade sig inte någon regelrätt tårta utan gav mig fritt val, bara det var något riktigt gott. Kladdkaka tänkte jag först, det vet jag att alla tycker om och det funkar alltid men nu ville jag göra en lite lyxigare variant eftersom han fyllde år. Jag hittade det här uråldriga receptet i gömmorna, tror att någon arbetskamrat bakat den och tagit med till jobbet någon gång för lääänge sedan och jag ber ju alltid om recept när jag smakar något gott. Sagt och gjort, den här fick det bli. Med en klick iskall vispgrädde till är den oslagbar och det blev inte mycket över av kakan kan jag nämna, det mesta gick åt.

dsc_1562

  • 100 g smör
  • 100 g After eight (12 st)
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ msk kakao
  • 1½ tsk bakpulver

Glasyr:

  • 150 g After eight (18 st)

Garnering:

  • Florsocker
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
  3. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen. Låt smälta och rör till en jämn smet.
  4. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt chokladblandningen.
  5. Blanda mjöl, kakao och bakpulver, rör ner blandningen i smeten.
  6. Häll smeten i formen och grädda 18 minuter.
  7. Ta ut kakan och täck med After eight-plattor.
  8. Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta. Bred ut försiktigt så de täcker hela kakan och låt stelna. Ta försiktigt bort kanten och förvara svalt.
  9. Pudra över florsocker när kakan kallnat.

Tips: Använd en glest virkad duk som mönstermall när du pudrar florsockret över kakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.