Kycklinggryta med tomat och dragon

dsc_1520

Vad sägs om en mustig kycklinggryta som blir färdig på mindre än en timme? Perfekt vardagsmat när tiden är för knapp för att göra mer avancerad matlagning och passar väl utmärkt efter jobbet när man är trött, hungrig och vill ha mat på bordet NU! Som alltid är färsk kycklingfilé godast men har man inte det hemma går det förstås bra med lätt tinade kycklingfiléer från frysen.

4 portioner:

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk hela tomater med spad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 kvistar färsk dragon eller 2 msk torkad dragon
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 kruka persilja
  1. Skär varje kycklingfilé i 4 bitar och bryn i smör i en stekgryta.
  2. Hacka lök och vitlök och tillsätt. Bryn alltsammans några minuter. Tillsätt vin, tomater, buljongtärning och dragon.
  3. Skär zucchini och paprika i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt koka under lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över hackad persilja och servera med kokt ris eller potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.