Biff Stroganoff

Det finns många olika recept på en stroganoff vad jag förstått, och så är det väl med alla fullträffar, smakerna är så genialiska att man vill ha upplevelsen ofta. Här har jag lagat enligt grundreceptet, alltså med nötkött. Jag hade en fin bit ekologiskt innanlår i kylen och vi skulle ha några matglada gäster på middag häromkvällen. Då passade den här klassikern riktigt bra, allt blev uppätet och det ser jag som ett gott betyg.

dsc_1368

4 portioner:

 • 600 g nötkött
 • 2 gula lökar
 • 3 msk tomatpuré
 • 3 tsk dijonsenap
 • 1½ tsk salt
 • svartpeppar
 • 2 msk vetemjöl
 • 3 dl grädde
 • 1 skvätt sherry (kan uteslutas)
 1. Skär köttet i centimetertjocka strimlor.
 2. Skala och hacka löken.
 3. Bryn lök i smör i en stekgryta. Lägg i köttet och bryn hastigt. Krydda med salt och peppar. Strö över mjöl, blanda i tomatpuré och senap. Späd med grädde och låt puttra under lock på svag värme tills köttet är mört, minst 1 timme men gärna längre. Späd med mer grädde eller vatten om det verkar torrt.
 4. Smaksätt med en skvätt sherry och servera med kokt ris eller potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.