Jordnötskyckling

Om man gillar asiatisk mat kan nog den här kycklinggrytan bli en favorit, lättlagad och med god krämig smak av jordnöt, ingefära, lime och kokos. Mums säger jag som bara älskar den här sortens mat. Kanske kan det bli någon resa till Asien framöver, inte bara för maten men i alla fall till stor del. Än så länge nöjer jag mig med att laga deras goda mat och drömmer mig bort en stund.

dsc_1247

4 portioner:

  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 lime, rivet skal
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 röd chili
  • ½ dl jordnötssmör
  • 1 lime, saften
  • 1 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 burk kokosmjölk
  1. Blanda olja, soja, ingefära, vitlök och limeskal till marinaden. Blanda marinaden med kycklingen. Låt dra i kylen en timme.
  2. Finhacka chilin. Fräs i smör i en kastrull. Tillsätt jordnötssmör, limesaft, soja och fisksås. Blanda ner kokosmjölk och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek kycklingen i marinaden tills den är klar. Häll i såsen och låt puttra någon minut.
  4. Servera med kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.