Blomkålsoppa med lax

Ingen vecka utan en god soppa som jag brukar säga, här är en variant som blir mer mättande tack vara stekta små laxkuber som topping. Smakerna passar så himla bra ihop, blomkål, koriander, ingefära, vitlök och kokos alltså, det är bara så gott!

dsc_1267

  • 400 g blomkål
  • 4 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 50 g smör
  • 1 kruka koriander
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1-2 tsk salt
  • 1 lime, saften
  • 4 portionsbitar lax
  1. Koka blomkål i bitar, spara kokvattnet.
  2. Mixa blomkålen med kokosmjölk, smör och koriander. Späd med kokvattnet till önskad konsistens. Pressa ner vitlök, blanda ner riven ingefära och chiliflakes. Smaka av med salt och limesaft.
  3. Skär laxen i bitar och stek i lite smör eller olja, salta och peppra. Servera soppan med laxbitarna och lite persilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.