Lövbiffsrullar med sötpotatis

Vi hade yngste sonen med sambo på middag häromkvällen, vi firade två födelsedagar lite försenat kan man säga eftersom vi alla har varit på resande fot under sommaren och knappt hunnit träffas tidigare. Vi passade på att bjuda på den här vansinnigt goda rätten med bacon- och lökfylld lövbiff smaksatt med dijonsenap. Vi serverade ugnsbakad sötpotatis, stekta champinjoner och pepparrotssmör till vilket visade sig vara en riktig höjdare, faten var helt rensade och jag lovade att lägga ut receptet på bloggen. Så här kommer det då, smaklig måltid!

dsc_1308

4 portioner:

 • 800 g lövbiff
 • 1 gul lök
 • 1 paket bacon
 • ½ kruka persilja
 • 3 msk dijonsenap
 • 4 tomater
 • timjan
 • 4 sötpotatisar
 1. Sätt ugnen på 200°.
 2. Hacka lök och stek tillsammans med hackad bacon. Tillsätt lite peppar och hackad persilja.
 3. Salta och peppra lövbiffarna. Bred över dijonsenap. Lägg på bacon- och lökröran jämnt fördelat och rulla ihop från kortsidan, fäst med tandpetare. Stek dem hastigt på hög värme så de får fin stekyta runt om och lägg över dem i ugnsform.
 4. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt runt lövbiffen i formen, salta och strö över lite timjan.
 5. Stick små hål i sötpotatisen med gaffel, lägg i en ugnsform och låt stå i ugnen cirka 1 timme. När det är 20 minuter kvar av tiden ställs formen med lövbiffen in bredvid i ugnen.
 6. Skär ett kryss i potatisen vid serveringen och servera tillsammans med ett smör med pepparrot, se länken Två sorters smör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.