Citrontorsk

dsc_1244

Här har jag lagat en ganska snabblagad fiskrätt med torskfilé, grädde och citron. Färsk fisk blir förstås godast som alltid men det går också bra att använda lite lätt tinade torskfiléer från frysen. Vilket man än väljer tar det inte lång tid att ha maten på bordet, med andra ord en perfekt middag efter en arbetsdag!

För 4 personer:

  • 500 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 liten purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven ost
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Halvtina fisken om den är fryst och lägg den i en ugnsform. Krydda med salt, peppar, citronskal och saft.
  3. Strimla purjon och strö den över fisken. Häll över grädden och strö över ost.
  4. Stek i nedre delen av ugnen 25 minuter.
  5. Servera med potatis, kokta grönsaker och citronklyftor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.