Äpplerutor

dsc_1195

Ännu en gammal favorit med äpple som i det här receptet rivs med skalet på och blandas med mandelmassa och kanel och är perfekta att baka nu när äpplena dignar på träden. Skär den färdiga kakan i lagom bitar och frys in, varför inte passa på att baka flera om det finns mycket äpplen att ta vara på? Äpplerutorna är enastående goda till en kopp kaffe eller te som de är, utan några krångligheter men som alla äpplekakor kan man förstås servera vaniljsås till om man vill.

24 rutor:

  • 75 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 ½ dl mjölk eller grädde
  • 2 grovrivna äpplen, oskalade
  • 200 g riven mandelmassa
  • 2 msk hackad mandel
  1. Rör smör och socker pösigt, rör i ägget. Blanda och rör i mjöl blandat med bakpulver, kanel och sist mjölk eller grädde.
  2. Bred ut smeten i smord, bröad långpanna (30 x 40 cm). Strö på rivet äpple blandat med mandelmassa och hackad mandel.
  3. Grädda i 200º i 30 minuter längst ner i ugnen.
  4. Låt svalna och skär upp i rutor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.