Fyllda pannkakor

dsc_1164

Det här är ett riktigt bra recept om man vill äta mindre kolhydrater men inte vill avstå från härligt fluffiga pannkakor. Fyllningen med spenat, purjolök och skinka gör det till en helt förträfflig och mättande måltid. Det är ju en hel del grädde i de här pannkakorna men å andra sidan orkar man inte äta så många så det kanske jämnar ut sig?

För 4 portioner:

  • 6 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • ½ purjolök
  • 120 g färsk babyspenat
  • 200 g strimlad skinka eller rostbiff
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 g riven ost till garnering
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden, fiberhusk och salt. Låt stå och svälla 15 minuter.
  3. Stek pannkakor på medelvärme i smör.
  4. Skär purjolöken i strimlor och fräs i smör eller olja tillsammans med babyspenat. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen. Rör ner skinkan i spenatsåsen.
  5. Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop till rullar och lägg dem i ett ugnssäkert fat med skarven nedåt.
  6. Strö över ost och gratinera 10 minuter.

dsc_1173

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.