Kanel- och kardemummaplättar

DSC_1145

Jag fick ett efterlängtat plättjärn i födelsedagspresent förra månaden av min äldste son med sambo. En sån lycka! Hade tänkt länge att införskaffa ett sådant men tiden rann på och det blev helt enkelt inte av. Tur att man har folk omkring sig som förser en med lite härligt onödiga saker till köket ibland. Nu får jag plättarna mycket snyggare och rundare, och man äter ju med ögat också eller hur? Jag invigde järnet med de här plättarna utan mjöl, gjort på ägg, grädde och den fantastiska uppfinningen fiberhusk. Smaksatt med kanel, kardemumma och vanilj. Vi åt plättarna till frukost men valet är fritt, gott är det hur som helst!

3-4 portioner:

  • 3 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ msk fiberhusk
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  1. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner grädden och fiberhusk. Smaksätt med kanel, vaniljpulver och kardemumma. Blanda ordentligt och låt stå i cirka 15 minuter.
  2. Grädda i plättjärn och servera. Bär och vispgrädde är gott till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.