Spenatpannbiffar

De här biffarna fick mina två minsta barn äta ibland hos dagmamman när de var små. Hon lagade fantastisk mat överlag och hon lyckades få även de mest matkräsna barnen att äta med god aptit. I den här rätten blandas spenaten lite finurligt ned i färssmeten och gör de färdiga biffarna till en annorlunda och supergod maträtt. Gott med kokt potatis till eller varför inte potatismos, mumsigt!

DSC_1097

12 pannbiffar:

  • 2 dl fryst hackad spenat
  • 1 dl havregryn
  • 500 g köttfärs
  • 1 dl vatten, knappt
  • 1-1½ tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 msk riven lök
  • 2 vitlöksklyftor
  1. Låt spenaten tina i en skål.
  2. Blanda ner havregryn, salt, peppar och gul lök och låt svälla 10 minuter.
  3. Späd med vatten. Rör i pressad vitlök och färs.
  4. Forma 12 små biffar och lägg dem i bakpappersklädd ugnsform och stek i 225º cirka 25 minuter.
  5. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.