Gyllene linssoppa

DSC_0981

Dagens lunchsoppa gjord på röda linser, gul lök och potatis och med lite extra smak av spiskummin, chili och vitlök. Så gott!

4 portioner:

  • 2 gula lökar
  • 2 potatisar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl röda linser
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1½ liter vatten
  • 1 citron, saften
  • 2 tsk malen spiskummin
  • lite chiliflakes
  • salt, peppar
  • hackad persilja
  1. Skala och skär lök och potatis i mindre bitar.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt.
  3. Lägg linser, potatis, lök, vitlök och buljongtärningar i en kastrull. Häll på vattnet och koka 20 minuter under lock på svag värme.
  4. Mixa soppan slät. Smaksätt med citronsaft, spiskummin, chili, salt och peppar.
  5. Strö över persilja och servera med bröd, t ex Glutenfritt knäckebröd 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.