Glutenfritt knäckebröd

DSC_0889

Det här knäckebrödet hade min kollega Britt-Marie bakat och tagit med till jobbet en dag och jag råkade komma förbi och fick smaka. Sådan tur! Det finns nog inget mer lättbakat bröd, åtminstone inte som är så här gott. Gjort på majsmjöl och en massa nyttigheter också. Jag är glad att jag fick receptet, så här ser det ut:

  • ½ dl linfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl sesamfrön
  • ¾ dl solrosfrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 krm salt
  • ½ dl olivolja
  • 2-2½ dl kokhett vatten

Garnering:

  • Flingsalt
  1. Sätt ugnen på 150º.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör i oljan och därefter vattnet så det blir som en gröt.
  4. Bred ut smeten på bakplåtspapperet ända ut i kanterna, så jämnt som det går (det går lättast att platta ut smeten om man lägger en plastfolie över). Smula lite flingsalt över brödet.
  5. Grädda mitt i ugnen 60-70 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.