Bearnaisesås

DSC_0812

Enligt min mening finns det finns inget som slår en bearnaisesås till köttbiten. Godaste såsen av alla såser och inte svår att göra heller. Prova!

4 portioner:

  • 200 g smör
  • 1½ msk finhackad schalottenlök
  • cirka 1½ msk vitvinsvinäger
  • 3 persiljekvistar
  • 6 msk vatten
  • 8 pepparkorn
  • 4 äggulor
  • torkad dragon
  • salt
  1. Smält smöret på svag värme och låt svalna något.
  2. Blanda hackad lök, vinäger, persiljekvistar, vatten och pepparkorn i en kastrull och låt koka cirka 5 minuter tills vätskan reducerat något. Sila av vätskan och häll tillbaka den i kastrullen.
  3. Tillsätt äggulorna och sjud över svag värme tills det börjar tjockna, vispa hela tiden.
  4. Ta kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret i tunn stråle. Smaksätt med dragon och lite salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.