Enligt min mening finns det finns inget som slår en bearnaisesås till köttbiten. Godaste såsen av alla såser och inte svår att göra heller. Prova!
4 portioner:
- 200 g smör
- 1½ msk finhackad schalottenlök
- cirka 1½ msk vitvinsvinäger
- 3 persiljekvistar
- 6 msk vatten
- 8 pepparkorn
- 4 äggulor
- torkad dragon
- salt
- Smält smöret på svag värme och låt svalna något.
- Blanda hackad lök, vinäger, persiljekvistar, vatten och pepparkorn i en kastrull och låt koka cirka 5 minuter tills vätskan reducerat något. Sila av vätskan och häll tillbaka den i kastrullen.
- Tillsätt äggulorna och sjud över svag värme tills det börjar tjockna, vispa hela tiden.
- Ta kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret i tunn stråle. Smaksätt med dragon och lite salt.