Baconkyckling med senapssås

DSC_0195

Den här kycklingrätten har vi haft på middagsbordet ett flertal gånger och det är alltid lika gott. Kycklingfilén blir saftig när man lindar bacon runt och senap ger en extra smaksensation. Beräkna för 4 personer:

  • 4 kycklingfiléer, färska eller frysta, tinade
  • 2 msk valfri senap
  • 8 skivor ost
  • 8 skivor bacon

Senapssås:

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk dijonsenap
  1. Dela filéerna i två delar och banka ut dem platta. Bred senap på och lägg på en ostskiva på varje filé och linda en baconskiva runt. Lägg kycklingfiléerna med baconskarven nedåt i smord ugnsform.
  2. Tillaga i 225° ugn 30 minuter.
  3. Gör såsen under tiden: Smält smör, vispa i mjölet och späd med grädde och vatten, lite i taget. Låt koka ihop några minuter, späd med mer vatten om det behövs. Salta och peppra efter smak och tillsätt senap.
  4. Servera kycklingen med senapssåsen och kokt potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.