Långpannebröd

DSC_0148

Ett lite annorlunda bröd men löjligt enkelt att baka. En nästan övermogen banan fick gå med i degen och tillsammans med en aning smak av kokos blev brödet hur gott som helst. Prova!

24 bitar:

  • 2 dl vete- eller rågkrossDSC_0147
  • 4 dl vatten
  • 2 dl fiberhavregryn
  • ½ dl linfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk olja
  • 1 mosad banan
  • 3 tsk salt
  • 4 dl kallt vatten
  • 50 g jäst
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl special
  1. Koka kross med vattnet cirka 10 minuter.
  2. Rör ner havregryn, linfrön, kokosflingor, olja, bananmos, salt och det kalla vattnet. Kolla att temperaturen är 37º.
  3. Smula ner jästen. Rör om och tillsätt grahamsmjöl och vetemjöl special till en kladdig deg som får jäsa cirka 30 minuter under bakduk.
  4. Stjälp upp degen på en bakplåtspappersklädd långpanna och platta ut den med mjölade händer. Skåra med mjölad kniv till 24 bitar.
  5. Jäs 30 minuter och grädda i 200-225º cirka 20 minuter.
  6. Stjälp upp på galler och låt svalna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.