Köttfärsgryta med kikärter

En matig och värmande gryta passar väl egentligen bäst i höstrusket men i Göteborg har sommaren gått och gömt sig för tillfället så vi kör den här ikväll. Räcker till cirka 4 personer.

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1½ tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • svartpeppar
  • 5 dl buljong
  • 10 cm purjolök
  • 1 burk kikärter
  • lite chiliflakes
  1. Bryn köttfärsen i lite olja i en stekgryta. Hacka löken grovt och blanda ner i grytan. Låt fräsa ihop på medelvärme.
  2. Skala och skär morötterna i slantar och blanda ner. Krydda med curry, spiskummin och lite svartpeppar, häll på buljong. Låt koka ihop på svag värme 15 minuter.
  3. Strimla purjolöken och lägg i grytan.
  4. Häll av spadet från kikärterna och blanda ner dem i grytan och låt allt bli varmt. Smaka av med chili och eventuellt lite salt.
  5. Servera med en klick matlagningsyoghurt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.