Allt-i-ett-gryta

En riktigt god middagsrätt med ingredienser man ofta har hemma, färdigt på drygt en halvtimme och allt finns där i grytan, enklare kan det nog inte bli.

4 portioner:

  • 4-5 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 4 morötter
  • 4 tomater
  • 400 g nötfärs
  • olja eller smör
  • 4-5 dl buljong
  • salt, peppar
  • ½-1 msk timjan
  1. Skala potatis, lök och morot och skär allt i tärningar. Skär tomaterna i bitar.
  2. Bryn köttfärsen i lite olja eller smör.
  3. Tillsätt grönsakerna och buljong så det precis täcker. Krydda och koka på svag värme 20 minuter.
  4. Smaka av och servera med en klick creme fraiche och ett gott bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.