Citronlax med skinkströssel

Det går fort att få laxen färdig i ugnen, har man dessutom förberett potatissalladen tidigare tar det inte lång tid innan middagen står på bordet.

DSC_0045

4 portioner:

  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citronsaft
  • ½ msk honung
  • svartpeppar
  • 1 msk senapsfrön

Strössel:

  • 4 skivor lufttorkad skinka, t ex parmaskinka
  • ½ dl gräslök, hackad
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen 5 minuter men passa så de inte bränns. Låt svalna.
  3. Dela laxen i 4 bitar och lägg dem på plåt. Salta och peppra.
  4. Rör ihop citronskal, saft och honung och pensla laxen med röran. Strö över senapsfrön. Stek mitt i ugnen 10-12 minuter.
  5. Smula sönder skinkan och blanda med gräslök och strö över laxen vid servering.
  6. Gott med en potatissallad till, t ex Potatissallad med kapris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.