Potatissallad med kapris

En mycket användbar potatissallad, passar till det mesta och framför allt är den vansinnigt god!

DSC_0073

4 personer:

  • 10 medelstora kokta potatisar
  • 2 dl gräddfil
  • ¾ dl majonnäs
  • 4 cm purjolök, strimlad
  • 1½ msk hackad kapris
  • 1½ msk hackad gräslök
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt, svartpeppar
  1. Blanda gräddfil och majonnäs. Blanda ner purjolök, kapris, gräslök, vinäger och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala den kokta potatisen, skär i mindre bitar och rör ner det i gräddfilsblandningen. Rör om och låt stå kallt en stund innan servering.
  3. Gott med rostbiff eller grillad kyckling till.

TIPS: Koka gärna potatisen med dillvippor, det blir ännu godare. Om färskpotatis används behöver den förstås inte skalas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.