Använd helst färsk kycklingfilé till den här rätten, det blir godast. Vi hade kokt jasminris till kycklingen idag men det är också gott med en potatissallad till, t ex Potatissallad med olja Smaklig spis!
4 portioner:
- 4 kycklingfiléer, färska
- smör
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2-3 schalottenlökar
- 2 små skivor surdegsbröd
- 1 dl riven parmesanost
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk flytande smör (eller smält smör)
- Sätt ugnen på 225°.
- Bryn filéerna i smör runt om i en stekpanna så det får fin färg, cirka 3 minuter på varje sida. Salta och peppra och lägg över i ugnsform.
- Skala och skär schalottenlök i klyftor och lägg runt kycklingen.
- Smula sönder brödet och blanda med riven parmesanost och hackad persilja, blanda ner flytande smör. Fördela blandningen över kycklingfiléerna.
- Tillaga mitt i ugnen, 15-18 minuter.
- Servera med t ex kokt ris och en kall sås på creme fraiche och röd pesto.
TIPS: Använd brödskivor direkt från frysen, då är det lätt att riva på rivjärn och man får fint brödrasp.