Kycklingfilé med frasigt täcke

Använd helst färsk kycklingfilé till den här rätten, det blir godast. Vi hade kokt jasminris till kycklingen idag men det är också gott med en potatissallad till, t ex Potatissallad med olja Smaklig spis!

4 portioner:

  • 4 kycklingfiléer, färska
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 schalottenlökar
  • 2 små skivor surdegsbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk flytande smör (eller smält smör)
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Bryn filéerna i smör runt om i en stekpanna så det får fin färg, cirka 3 minuter på varje sida. Salta och peppra och lägg över i ugnsform.
  3. Skala och skär schalottenlök i klyftor och lägg runt kycklingen.
  4. Smula sönder brödet och blanda med riven parmesanost och hackad persilja, blanda ner flytande smör. Fördela blandningen över kycklingfiléerna.
  5. Tillaga mitt i ugnen, 15-18 minuter.
  6. Servera med t ex kokt ris och en kall sås på creme fraiche och röd pesto.

TIPS: Använd brödskivor direkt från frysen, då är det lätt att riva på rivjärn och man får fint brödrasp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.