Pepparrotsrullader

Nu har vi dottern hemma över sommaren och då passar jag på att laga hennes favoritmat, pepparrotsrullader. När barnen bodde hemma hade de en varsin fredag då de lagade maten, med viss hjälp i början. Rulladerna fick vi äta var 4:e fredagskväll, men man tröttnar aldrig….

För 4 personer:

  • 400 g nötfärs
  • 1 ask pepparrotsost, t ex Cantadou
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 dl buljong
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • persilja
  1. Platta ut färsen på en skärbräda. Fördela osten på och krydda med salt och peppar. Dela i 8 små rektanglar och rulla samman från kortändarna.
  2. Bryn rulladerna runt om i smör eller olja. Häll på buljong och låt puttra i 15 minuter. Ta upp dem på ett fat.
  3. Häll creme fraiche och vitlök i skyn, koka upp och smaka av. Lägg i rulladerna igen och låt allt bli varmt.
  4. Strö på persilja och servera med kokt potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.